GOLIČNIK – prijazna glasbena šola s 25 letno tradicijo

Odprte prijave na Šaleško harmoniko 2024

Šaleška harmonika vabi vse harmonikarje, da se pridružijo harmonikarskemu tekmovanju za pokal šaleške doline, ki bo potekalo v Topolšici, 12. maja 2024, ob 12.00 uri. Tekmovanje bo potekalo pod velikim šotorom poleg novega gasilskega doma v Topolšici.

Vse informacije in možnost prijave so na voljo na uradni spletni strani Šaleška Harmonika. Prijave so možne do 2. maja 2024.

Tekmovalcem bodo zagotovljeni prostori za preoblačenje in ogrevanje, da se bodo lahko pred nastopom ustrezno pripravili. Tekmovanje bo priložnost za prikaz njihovega talenta in strasti do glasbe, obenem pa bo tudi priložnost za druženje in uživanje v glasbi.

Ne zamudite te priložnosti, da pokažete svoje glasbene sposobnosti in se potegujete za Pokal Šaleške doline. Pridružite se nam v Topolšici in doživite nepozabno glasbeno doživetje!

Kaj je Šaleška harmonika?

ŠALEŠKA HARMONIKA je nastala z namenom, da ohranjamo in spodbujamo igranje diatonične harmonike.

Tekmovanja so zelo pomembna za razvoj harmonikarja, zato smo se odločili, da tudi v Šaleški dolini organiziramo harmonikarsko tekmovanje za POKAL ŠALEŠKE DOLINE.
Pobudo so podrle vse tri občine MO Velenje, občina Šoštanj in občina Šmartno ob Paki, saj je to hkrati tudi priložnost aktivnega pospeševanja turizma.

Tekmovanje se je pričelo 2022 in že na prvo smo pritegnili številne tekmovalce iz vse Slovenije. V veliko veselje nam je, da sodelujemo z najprestižnejšim in najstarejšim tekmovanjem ZLATO HARMONIKO LJUBEČNE.

Harmonikarsko tekmovanje za pokal Šaleške doline je sicer popolnoma samostojno tekmovanje, odbor ZH LJUBEČNE pa je sprejel odločitev, da na našem tekmovanju istočasno poteka tudi predizbor za njihovo finale. Podpora številnih učiteljev diatonične harmonike nam veliko pomeni in veseli nas, da se s svojimi učenci in njihovimi starši z veseljem vračajo v Topolšico, ki je gostiteljica tekmovanja. Tekmovanje poteka v sklopu vsakoletnih dnevov praznovanja krajevnega praznika v Topolšici, kamor privabijo množice ljudi od vsepovsod.

Zahvaljujemo se gostiteljici občini Šoštanj in županu Borisu GoličnikuKS Topolšica in predsednici Petri LipičnikMO Velenje in županu Petru Dermolu ter občini Šmartno ob Paki in županu Janku Kopušarju za pomoč pri organizaciji in podporo.