GOLIČNIK – prijazna glasbena šola s 25 letno tradicijo

Prvih 10 let ansambla Šepet

Leto 2024 prinaša poseben razlog za praznovanje ansambla Šepet, katerega ustanovitelj, idejni vodja in član je Robert Goličnik. Ansambel namreč obeležuje svojo deseto obletnico delovanja.

V preteklih desetletjih je ansambel Šepet pustil močan pečat na slovenski glasbeni sceni. Njihove skladbe so postale prepoznavne ne le na domačih tleh, ampak tudi po vsej Sloveniji. Za člane ansambla je ključno, da se niso zgledovali po drugih, temveč so si vedno prizadevali biti edinstveni, kar so dosegli z izjemno energijo. Njihova trdna povezanost in sodelovanje je vidna tudi v dejstvu, da že celotno desetletje delujejo v nespremenjeni zasedbi. Letos se jim je pridružil Ambrož Goličnik kot šesti član, ki bo s svojim prispevkom na harmoniki in vokalu dodatno obogatil zvok skupine.

Ob deseti obletnici ansambel začenja s projektom, ki se navezuje na njihov začetek kot ansambla, ki je začel z izvajanjem priredb. Projekt z naslovom “Od Koroške do Gorenjske” vključuje preoblikovanje treh znanih polk v njihov unikaten slog. Prva skladba, ki so jo predstavili, je njihova priredba skladbe “Na Pavre” ansambla Štirje kovači, ki sta jo avtorja Hermina in Franc Šegovc sprejela z odobravanjem. Druga skladba projekta je priredba polke Celjskega instrumentalnega kvinteta, katere avtorji so Igor Podpečan, Sonja in Vinko Šimek, in nosi naslov “Savinjčani“. Tretja skladba je prišla iz Gorenjske, pričakovano je to Avsenikova viža “V Hrašah mam pa tetko“. Šepetovci so ponosni, da so vsi avtorji podprli njihovo zgodbo in pohvalili priredbe. Poleg avdio posnetkov so za vse tri skladbe posneli tudi videospote, ki so jih doslej na YouTubu že ogledali tisoči uporabnikov.

Deset let skupnega ustvarjanja

Deset let je dolgo obdobje, polno izzivov in uspehov. Ansambel Šepet je v tem času razvil svoj edinstven zvok in stil, ki ga poslušalci cenijo in obožujejo. S svojo energičnostjo so postali sinonim za dobro glasbo in zabavo po vsej Sloveniji.

Praznovanje z novimi ustvarjalnimi potmi

Deseta obletnica delovanja ansambla Šepet je zaznamovana z inovativnim projektom “Od Koroške do Gorenjske”. To praznovanje ni le pogled nazaj na dosežke preteklega desetletja, ampak tudi vpogled v prihodnost, kjer ansambel nadaljuje svojo glasbeno pot z novimi idejami in ustvarjalnostjo.

Svetla prihodnost z novim članom

Z Ambrožem Goličnikom kot novim članom ansambel Šepet nadaljuje svojo glasbeno pot z obnovljeno energijo in zanosom. Njegov prispevek bo še dodatno obogatil že tako bogat zvok ansambla in prispeval k še večji raznolikosti njihove glasbe.

Vabimo Vas, da se pridružite na glasbenem potovanju

Vsi ljubitelji dobre glasbe ste vljudno vabljeni, da se pridružite ansamblu Šepet na njihovi desetletni glasbeni poti. Pričakujte še več glasbenih doživetij in nepozabnih trenutkov v družbi ansambla, ki vas bo navduševal še mnogo let naprej.