GOLIČNIK – prijazna glasbena šola s 25 letno tradicijo

O glasbeni šoli Goličnik

Glasbena šola GOLIČNIK, je bila ustanovljena leta 1996 v Topolšici. Kar nekaj let je ustanovitelj Robert Goličnik – absolutni državni prvak LJUBEČNA 1996 v njej poučeval sam in le diatonično harmoniko. Zaradi vse večjega povpraševanja po tem instrumentu, je leta 2002 zaposlil prve učitelje. Poleg priljubljene diatonične harmonike smo pričeli s poučevanjem še klasične in akustične kitare, bas kitare, baritona, klavirja, klavirske harmonike, klaviatur in solo petja. 

Glasbena šola Goličnik ima sedaj poleg glavne poslovne enote v Škalah pri Velenju, prostore še v Preboldu in Šmartem ob Paki. 

Znani smo po izredno priljubljenem načinu učenja, ki je prilagojen tako mladim kot tudi starejšim in v tem, da pri nas poteka individualni pouk. Poleg strokovnih in prijaznih mentorjev imajo učenci na voljo še druge oblike vaj in nastopanja na različnih dogodkih.

Glasbena šola Goličnik vsako leto pripravi interne koncerte, kjer se učenci lahko predstavijo. Nudimo tudi izposojo instrumentov. Smo edina glasbena šola s certifikatom SQ – slovenska kakovost in certifikatom EQ – evropska kakovost.

V glasbeni šoli Goličnik se lahko pohvalimo s številnimi nagradami doma in v tujini.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Kdo je Robert Goličnik?

Glasbena šola Goličnik.

Robert Goličnik je rojen na prvi pomladni dan leta 1976. Svojo mladost je preživljal v lepem turističnem kraju Topolšica, kjer je obiskoval osnovno šolo.


V tretjem razredu se je odločil, da začne obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učil klavirsko harmoniko, čeprav mu je bila vedno želja igrati klavir. Po nekaj letih igranja je začutil, da mu ta instrument ni blizu, zato se je na željo mame, ki tudi igra odločil za diatonično harmoniko, nam bolje poznano pod imenom »frajtonar’ca«. 

Po šestih letih obiskovanja pouka pri profesorju glasbe Miletu Trampušu je z veliko izkušnjami zaključil šolanje. Svojo željo po še kvalitetnejšem igranju je potešil, ko je spoznal znanega učitelja harmonike Roberta Zupana iz Vranskega, ki mu je dal toliko znanja, da je po treh letih odšel na prvo tekmovanje za zlato harmoniko Ljubečne in osvojil srebrno plaketo

Ker pa mu to ni bilo dovolj, je še naprej obiskoval to tekmovanje, vendar nekoliko manj uspešno. Leta 1995 je spoznal svojo izvoljenko Ireno, ki pa mu je dala toliko spodbude ter razumevanja, da je na njeno željo, čeprav se je prej odločil, da ne bo več tekmoval, leta 1996 odšel na izbirno tekmovanje, kjer je bil izbran v polfinale, od tam pa se je uvrstil v finale, kjer je z dvema skladbama osvojil naslov Absolutnega državnega prvaka Ljubečne 1996.

Ta naslov mu je odprl veliko poti v svet glasbe, saj se je po končanem šolanju posvetil le tej.

Robert je srečno poročen, oče sinu Aljažu, ki obvlada številne instrumente kot so harmonika, bas kitara, bariton, kitara… in sinu Ambrožu, ki je pravi mojster na harmoniki, dobitnik številnih najvišjih priznanj med njimi tudi absolutni zmagovalec Zlate harmonike Ljubečne 2023 in s tem sta z Robertom prva oče in sin, ki sta osvojila ta laskavi naziv. Ambrož poleg harmonike igra tudi bobne, klavir in poje.

Robert je zelo ponosen na svojo družino, katera se pridno veča, saj je pred tremi leti postal že dedi mali princeski Kim.

Robert skupaj s sodelavci poučuje mnogo muzikantov v svoji glasbeni šoli, ki že vsi pridno nastopajo in tekmujejo.

Orkester Goličnik pa je prav gotovo vsem že poznan, saj so zelo atraktivni in zanimivi.

Je vodja enega najuspešnejših ansamblov v Sloveniji, Ansambla ŠEPET, ki žanjejo uspeh za uspehom in razveseljujejo svoje oboževalce širom

Robert ima v prihodnje veliko načrtov, saj mu glasba poleg družine pomeni vse.