GOLIČNIK – prijazna glasbena šola s 25 letno tradicijo

Uspehi učencev

V glasbeni šoli Goličnik dajemo velik poudarek na osebno povezanost z učenci in starši, kar se odraža z izjemnimi uspehi na različnih tekmovanjih.

Uspehi naših učencev

Ambrož Goličnik - učenec glasbene šole Goličnik

Ambrož Goličnik

Šmartno ob Paki

Sem Ambrož Goličnik, mladi glasbenik, ki sem nedavno dosegel izjemen uspeh na tekmovanju Zlata harmonika Ljubečne 2023. Obiskujem Gimnazijo Celje Center, kjer se izobražujem v programu predšolske vzgoje, a je moja strast do glasbe v mojem življenju izjemno pomembna. Začel sem že pri štirih letih, ko sem prvič prijel za harmoniko, in od takrat naprej je glasba postala moj vsakdan.

Pod mentorstvom očeta Roberta Goličnika, ki je tudi priznan glasbenik in vodja ansambla Šepet, sem se hitro razvijal in udeleževal številnih tekmovanj. Moja zmaga na Zlati harmoniki ni prišla sama od sebe. Sedem dolgih let sem se intenzivno pripravljal, nenehno izpopolnjeval svoje glasbene veščine in se učil od najboljših. Poleg harmonike sem se naučil igrati tudi klavir, bobne in petje, kar mi daje širok spekter glasbenih izrazov.

Za mojim uspehom na Zlati harmoniki stoji trdo delo in vztrajnost. Ta zmaga ni le moj osebni dosežek, ampak tudi ponosna dediščina za mojo družino. Kot prvi oče in sin, ki sta osvojila ta prestižni naslov, smo ustvarili zgodovino v slovenski glasbi. Navdihujem se po svojem očetu in velikem mojstru Slavku Avseniku, kar mi daje močan temelj za nadaljnji razvoj in rast v glasbenem svetu.

Zmaga na Zlati harmoniki mi je odprla nova vrata v svet glasbe. Poleg priložnosti za nastope sem pridobil tudi medijsko prepoznavnost in priznanje, kar mi omogoča nadaljnje uresničevanje mojih glasbenih ciljev. V prihodnosti si želim nadaljevati svojo glasbeno pot, poučevati in osvajati nove lovorike, med katerimi izstopa želja po zmagi na Avsenikovem tekmovanju.

Moja zgodba je dokaz, da s trdim delom, predanostjo in strastjo do glasbe lahko dosežemo izjemne rezultate ter si utremo pot v svet umetnosti in ustvarjalnosti.

Zlata harmonika Ljubečne:

2023: zlata plaketa

2023: absolutni zmagovalec

2023: Plaketa Avgusta Stanka

 

Jošt Podkrižnik - učenec glasbene šole Goličnik

Jošt Podkrižnik

Braslovče

Harmonika mi pomeni sprostitev, veselje, veliko novega znanja o inštrumentu, širi mi obzorja glasbenikov, pesmi. Krepitev vztrajnosti ter mojega znanja. Na tekmovanjih se učim premagovati tremo, učim se nastopanja v javnosti, kar mi zelo dobro pride v šoli in življenju.

Igram že od vrtca in letos bo 8 leto.

Glasbena šola Goličnik menim, da je odlična , ker ponuja učenje različnih inštrumentov.

Robi je dober mentor, ker je iskren. Podpira me, ko mi ne gre, spodbuja me, ko se mi ne ljubi, verjame vame, v moj talent… me spoštljivo tudi krega, ko med vajami z mislimi odtavam.

Moje glasbene ambicije so, da si ustvarim ansambel, imeti narejeno glasbeno šolo in biti uspešen na področju harmonike.

Zlata harmonika Ljubečne:

2018: srebrno priznanje

2019: srebrno priznanje

2021: srebrno priznanje in zmagovalec junior kategorije

2022: srebrno priznanje

Avsenikovo tekmovanje:

13.tekmovanje: srebrno priznanje

14, 15, 16, 17 tekmovanje – zlato priznanje

Zlata voščenka Besnice:

2021: zlato, 1 mesto v 1.a skupini

Šaleška harmonika:

2022: srebrno priznanje

2023: zlato priznanje

Maj Kovačič - učenec glasbene šole Goličnik

Maj Kovačič

Šmartno ob Paki

Sem Maj Kovačič, star sem 9 let in obiskujem 4.razred osnovne šole Šmartno ob Paki.

Poleg tega, da rad igram nogomet, treniram rokomet in imam rad živali pa obožujem glasbo.

Že ko sem obiskoval vrtec sem pokazal navdušenje nad petjem in željo po igranju harmonike in tako sem se v prvem razredu odločil, da prestopim prag glasbene šole Goličnik. In od takrat sva s harmoniko neločljiva.

Z učiteljem Robertom Goličnikom sva takoj na prvi uri pričela z igranjem prve pesmice, kar mi je bila ogromna motivacija za vajo in učenje vseh sledečih skladb.

Hitro sem pridobil veliko novega znanja, osvajal vedno težje prijeme, ki so mi pomembni za napredovanje. Tudi ko mi kaj ne gre tako kot bi si želel, me učitelj Robert s svojimi nasveti vedno usmeri v pravo smer in podkrepi mojo vztrajnost, ki jo včasih še tako rabim.

Tako, da ena velika zahvala za moje dosežke gre mojemu učitelju Robertu.

Letos sem se po treh letih učenja igranja harmonike udeležil prvega tekmovanja, in sicer Avsenikovega tekmovanja v Begunjah na Gorenjskem, kjer sem osvojil srebrno Avsenikovo priznanje.

To dosežek je bil zame velika prelomnica in hkrati nov zagon, da lahko postanem še boljši

Avsenikovo tekmovanje:

2024: srebrno priznanje

Matevž Kveder - učenec glasbene šole Goličnik

Matevž Kveder

Zabukovica

Sem Matevž Kveder iz Zabukovice. Star sem 13 let. Z igranjem harmonike sem začel januarja 2020. Učim se v glasbeni šoli Goličnik, pod mentorstvom Roberta Goličnika, ki je odličen učitelj oziroma mentor. Robi se izkazuje s svojim izjemnim poznavanjem instrumenta ter sposobnostjo navduševanja in motiviranja svojih učencev, kar se odraža z izjemnimi uspehi. Zelo dobro sodelujeva, se veliko pogovarjava in odlično razumeva. 

Harmonika je že štiri leta moja zvesta sopotnica. Glasba mi omogoča izražanje  čustev, ob igranju na harmoniko se sprostim, daje mi občutek dosežka, ko uspešno izvajam nove melodije.

Po dveh letih učenja harmonike, sem se udeležil svojega prvega tekmovanja in sicer 15. mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za nagrado Avsenik, kjer sem z 92,67 točk osvojil srebrno priznanje. Isto leto sem se v maju udeležil Šaleške harmonike v Topolšici, kjer sem prejel srebrno priznanje in se hkrati kvalificiral na 41. Zlato harmoniko Ljubečne. Ta se je odvijala 28. avgusta in priigral sem si srebrno plaketo. 15. oktobra je bilo tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka, kjer sem dosegel 90,8 točke in prejel srebrno priznanje.

Tekmovalno leto 2023 se je začelo v Begunjah na Gorenjskem in sicer s 16. mednarodnim tekmovanjem za nagrado Avsenik. Osvojil sem 95,50 točk in prejel zlato priznanje. Sledilo je tekmovanje Šaleška harmonika v Topolšici, kjer sem prejel zlati znak. Na 42. Zlati harmoniki Ljubečne sem prejel zlato plaketo. Oktobra v Velenju na Delčnjakovem memorialu pa sem za 91 točk prejel srebrno priznanje.

Zlato priznanje pa sem v Begunjah na Gorenjskem dobil za osvojenih 97 točk na 17. mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik 2024.

V prihodnosti si želim še naprej sodelovati na različnih glasbenih tekmovanjih, postajati boljši, pridobivati izkušnje in se meriti z drugimi harmonikarji. Postati absolutni zmagovalec Zlate harmonike Ljubečna, morda igrati v svojem ansamblu in z glasbo razveseljevati ljudi.

Zlata harmonika Ljubečne:

2022: srebrno priznanje
2023: zlata plaketa

Avsenikovo tekmovanje:

15.tekmovanje: srebrno priznanje
16.tekmovanje: zlato priznanje
17. tekmovanje: zlato priznanje

Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka:

2022: srebrno priznanje

Šaleška harmonika:

2022: srebrno priznanje
2023: zlati znak

Delčnjakov memorial:

2023: srebrno priznanje

Miha Rudnik - učenec glasbene šole Goličnik

Miha Rudnik

Kaplja vas pri Preboldu

Sem Miha Rudnik, star 10 let. Prihajam iz Kaplje vasi pri Preboldu. Harmoniko igram 2 leti in pol.

Glasba mi pomeni vse. Ko igram harmoniko sem sproščen, zadovoljen, srečen… Z glasbo osrečujem tudi vse, ki me poslušajo, kar me navdaja s toplino. Da bom igral harmoniko sem vedel že pri svojih treh letih starosti.

Glasbena šola Goličnik je za mene najboljša glasbena šola. Tam nismo le učenci, ampak tudi prijatelji. Učenje zahteva veliko odrekanj, ampak v takšnem sproščenem ozračju nič ni pretežko.

Učitelj Robert je zelo strokoven in ima ogromno znanja na področju glasbe. Vsako, še tako težko stvar pojasni na zelo preprost in zabaven način tako, da prsti kar sami stečejo po tipkah. Pri uri glasbe je vedno dobre volje, nasmejan, nikoli preveč strog. Včasih ga kaj »pobiksam« in se pošali, »Miha ti si tako levi«. Ja, seveda sem, če sem pa levičar. In spet vsi planemo v smeh. Tako, da me vsake toliko opomne na to mojo posebnost J. Če doma kaj ne znam zaigrati, mi je vedno pripravljen pomagati tudi v svojem prostem času, kar izredno cenim.

Moje prvo tekmovanje je bilo 2023 in sicer v Topolšici za pokal Šaleške doline, kjer sem osvojil srebrno priznanje in se uvrstil na tekmovanje za Zlato harmoniko Ljubečne isto leto, kjer sem prav tako osvojil srebrno priznanje. Letos sem se prvič udeležil 17. mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za nagrado Avsenik in osvojil zlato priznanje.

Še naprej si želim osrečevati ljudi okoli mene in se še naprej udeleževati tekmovanj. Ko bom velik, bi rad poučeval igranje na diatonično harmoniko in ustanovil svoj ansambel. Še prej pa bi rad osvojil naslov svetovnega prvaka z igranjem na diatonično harmoniko.

Zlata harmonika Ljubečne:

2023: srebrno priznanje

Avsenikovo tekmovanje:

17 tekmovanje – zlato priznanje

Šaleška harmonika:

2023: srebrno priznanje

Žiga Hriberšek - učenec glasbene šole Goličnik

Žiga Hriberšek

Šmartno ob Paki

Moje ime je Žiga Hriberšek prihajam iz Šmartnega ob Paki glasba me spremlja že od majhnega in mi pomeni zelo veliko. Glasba v moje življenje prinaša veliko veselja in zabave. Za igranje harmonike me je navdušil dedek sedaj pa zaradi njega harmoniko igram že od svojega 9 leta torej že 15 let in od samega začetka svoje znanje pridobivam v glasbeni šoli Goličnik kjer je moj mentor Robert Goličnik.

Na vaje hodim z veseljem saj je Robert res odličen učitelj z veliko znanja in izkušenj na tem področju in vem, da mi z veseljem svetuje glede glasbe in kako izpiliti svoje znanje, da bom postal odličen muzikant. Prav tako pa v glasbeni šoli obiskujem poučevanje klaviatur in solo petja. Ampak moj glavni cilj je, da postanem dober harmonikaš z tem namenom sva se leta 2016 z Robertom odločila, da se začneva aktivno pripravljati in udeleževati tekmovanj.

Od leta 2016 sem se udeležil mnogih tekmovanj in na njih prejel kar nekaj zelo lepih priznanj. Največ priznanj sem prejel na tekmovanju zlata harmonika Ljubečne, katerega sem se udeležil že 7 krat priigral pa sem si eno bronasto, dve srebrni in pa štiri zlata priznanja. Prav tako pa sem leta 2016 bil 3 v svoji kategoriji leta 2018 in 2019 pa sem bil izbran za zmagovalca po izbiri občinstva. Leta 2017 sem se prvič udeležil Avsenikovega tekmovanja na katerem sem prejel 6 zlatih priznanj letos pa sem na tem tekmovanju dosegel svoj najboljši rezultat prejel pa sem kar 99,33 točk od 100.

Leta 2018 sem na Avstrijskem tekmovanju Alpe Adria prejel pokal za prvo mesto v svoji starostni skupini. Menim, da sva z Robertom od leta 2016 do danes naredila kar precej velik napredek na moji tehniki v igranju na harmoniko rad bi se mu zahvalil za vso njegovo podporo in trud skozi vsa ta leta.

Moje ambicije v glasbi so, da bi igral v kakšen ansamblu ali skupini in tako svoje veselje do glasbe prenašal med ljudi in jih zabaval na različnih veselicah in zabavah. Poleg tega si želim tudi v prihodnosti ustvariti kakšen avtorski komad in preizkusiti tudi mojo ustvarjalnost na tem področju.

Zlata harmonika Ljubečne:

4x zlato priznanje

2x srebrno priznanje

1x bronasto priznanje

Avsenikovo tekmovanje:

6x zlato priznanje

Alpe Adria:

2018: zlato priznanje

Nika Drofelnik - učenka glasbene šole Goličnik

Nika Drofelnik

Paška vas

Sem Nika Drofelnik stara sem 12 let. Doma sem v Paški vasi v občini Šmartno ob Paki. Odkar se zavedam, zelo rada poslušam narodno zabavno glasbo. Ker mi je bila harmonika že od začetka zelo všeč, sta moje navdušenje nad glasbo in igranjem harmonike opazila starša in si izposodila diatonično harmoniko. Moji začetki segajo v leto 2017. Prvi nastop z diatonično harmoniko je bil, ko sem dopolnila 5 let in sicer na koncertu Mamica moja v Škalah. Od takrat redno hodim na vaje in se udeležujem raznih nastopov in tekmovanj. Nastopala se man RTV SLO v oddaji Slovenski pozdrav. Tudi na lokalni televiziji VTV sem nastopala dvakrat. Prejela sem več priznanj.  

Na vse nastope in tekmovanja me pripravlja in spremlja mentor g. Robert Goličnik, to mi je v veliko oporo in vzpodbudo. Tudi vaj se pri njemu rada udeležujem, saj me vedno z motivira in navduši za različno zahtevne pesmi in venčke. Zelo rada pa zaigram ob raznih družinskih srečanjih in praznovanjih, saj z mano zaigrata brat Nace z baritonom in mamica s kitaro.

 

Zlata harmonika Ljubečne:

2018: bronasto priznanje
2021: srebrno priznanje
2022: zlato priznanje
2023: zlato priznanje

Avsenikovo tekmovanje:

2018: bronasto priznanje
2019: bronasto priznanje
2020: srebrno priznanje
2022: srebrno priznanje
2023: zlato priznanje
2024: zlato priznanje

Regijsko tekmovanje ZDHS:

2018: bronasto priznanje

Šaleška harmonika:

2023: srebrni znak

GRANDPRIX:

2018: bronasto priznanje in pokal za najmlajšo tekmovalko
2019: bronasto priznanje

Gorenjsko prvenstvo harmonikarjev Besnica:

2018: bronasto priznanje

Tekmovanje za pokal mislinjske doline:

2019: bronasto priznanje

Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka:

2019: bronasto priznanje

Jakob Zagožen - učenec glasbene šole Goličnik

Jakob Zagožen

Matke pri Preboldu

Sem Jakob Zagožen, prihajam iz Matk pri Preboldu. Že od nekdaj sem oboževal glasbo, predvsem narodno-zabavno. Posledično sem se pri osmih letih vpisal v glasbeno šolo Goličnik, kjer sem se začel učiti harmoniko, pod mentorstvom g. Roberta Goličnika ali „Robija”. Z vajo in znanjem mojega učitelja sem hitro napredoval in odkril svoj drug talent, petje. Pri desetih letih sem izdal pesem in videospot za starejšo skladbo, Matke moj rodni kraj, ki jo je g. Robert Goličnik priredil . Sledili so številni nastopi na prireditvah, koncertih, radijskih in televizijskih kanalih.

Pri  dvanajstih letih sem na državnem tekmovanju v Velikem Trnju, ki je namenjeno harmonikarjem pevcem dosegel bronasto priznanje.

Pri trinajstih letih sem se na tekmovanje ponovno prijavil in prejel zlato priznanje in pokal Vitala Ahačiča za najbolje izvedeno skladbo na tekmovanju .

Kmalu za tem sem izdal novo pesem in videospot z imenom Valček za starše. Sledili so nastopi na televizijah ( VTV,  TVC, TV Veseljak, STV )  in radijih ( Mini zvezde Štajerske na radiju  Rogla, Veseljak ) .

Pri štirinajstih letih sem na RTV Slovenija v oddaji Slovenski pozdrav z ansamblom Smeh izvajal skladbo Ne reci nikdar.  Kasneje sem sodeloval še z drugimi ansambli kot so Modrijani, Šepet, Navihani muzikanti in  Poskočni muzikanti. Večkrat sem sodeloval tudi s Preboldskim pihalnim orkestrom s katerim sem na novoletnem koncertu leta 2019 izvajal mojo skladbo Matke moj rodni kraj.

Igrati harmoniko je lepo poslanstvo, ki me navdihuje, pomirja in hkrati tudi drugim daje veselje.  Seveda ima pri tem veliko zaslugo g. Robert Goličnik, ki z svojim znanjem, profesionalnostjo in prijateljskim odnosom še naprej dopolnjuje moje glasbeno in harmonikarsko znanje.

Državno tekmovanje v Velikem Trnju:

1x bronasto priznanje
1x zlato priznanje
1x pokal Vitala Ahačiča za najbolje izvedeno skladbo na tekmovanju

Tilen Kumar - učenec glasbene šole Goličnik

Tilen Kumar

Paška vas

Sem Tilen Kumar, star sem 9 let. Svojo glasbeno pot sem začel decembra 2020 v Glasbeni šoli Goličnik, kjer sem si izposodil harmoniko, Robert Goličnik pa je postal moj mentor. Pričel sem z basiranjem, Kuža pazi in narodnimi. Hitro sem se naučil kar nekaj zahtevnejših melodij, se udeležil nastopov, zamenjal harmonike in končno v začetku leta 2023 dobil čisto svojo harmoniko, harmoniko Goličnik. Nato sem se na predlog mentorja: maja 2023 prvič udeležil Tekmovanja za pokal Šaleške harmonike, osvojil sem srebrn znak in se tako uvrstil na Zlato harmoniko Ljubečne 2023, osvojil sem srebrno medaljo. 20. januarja 2024 sem tekmoval na Mednarodnem Avsenikovem tekmovanju harmonikarjev in si priigral zlato priznanje.

Pripravljam se že na naslednja tekmovanja in upam na najboljše. V načrtu imam posneti skladbo na CD, nekoč pa želim postati absolutni zmagovalec harmonikarskega tekmovanja.

Igranje na harmoniko mi pomeni sprostitev, veselje, druženje z ljudmi dobre volje. Naj povem, da imam včasih tudi slabe trenutke vendar pa me učitelj uspe motivirat, se z mano pogovoriti, da se »poberem«, res je srčen človek.

Robi, rad te ‘mam!

Tilen

Zlata harmonika Ljubečne:

2023: srebrno priznanje

Avsenikovo tekmovanje:

2024: zlato priznanje

Šaleška harmonika:

2023: srebrno priznanje

Kataleja Sotler - učenka glasbene šole Goličnik

Kataleja Sotler

Velenje

Sem Kataleja Sotler, stara sem 8 let. Prihajam iz Velenja in obiskujem tretji razred osnovne šole. Harmoniko igram dve leti. Zanimanje za harmoniko sem pokazala že pri petih letih, ko sem za igračo dobila plastično harmoniko. Navdušeno sem jo vlekla ob poslušanju glasbe. Ker navdušenje nad harmoniko ni pojenjalo, me je dedi vpisal v glasbeno šolo Roberta Goličnika. Pod mentorstvom Roberta sem hitro osvojila prve prijeme in se naučila nekaj pesmic. Z veliko volje in vaje sem osvojila tudi težje prijeme in tudi prve skladbe. Letos se bom udeležila svojega prvega tekmovanja. Za vso znanje, ki ga imam, sem hvaležna Robertu, ki verjame vame in me vzpodbuja.

Taj Koželjnik - učenec glasbene šole Goličnik

Taj Koželjnik

Topolšica

Sem Taj Koželjnik. Kmalu bom dopolnil 13 let. Harmoniko sem začel igrati pri dobrih petih letih. Za igranje  me je navdušil moj dedi Jože, ki je samouk na harmoniki. Ker sta starša videla moje navdušenje ob poslušanju narodne glasbe, sta me vpisala v glasbeno šolo Goličnik, kjer se učim že osmo leto. Moj mentor je Robert Goličnik, ki je odličen učitelj. Je strog, vendar pa sem potem vesel, ko se hitro naučim nove skladbe in jo brez napake odigram.

Na spodbudo staršev in učitelja Roberta sem se udeležil tekmovanja ZHL 2022 in  tekmovanja za nagrado Lojzeta Slaka 2022 ter osvojil srebrni priznanji.

Harmoniko rad igram za svojo dušo, zato se redkokdaj udeležim tekmovanja. Zagotovo pa se bom letos spet udeležil tekmovanja za nagrado Lojzeta Slaka, saj najraje igram njegove skladbe.

V prihodnosti se še vedno želim posvečati glasbi. S svojim igranjem želim razveseljevati družino, prijatelje ter goste v gostilni moje babice.

Zlata harmonika Ljubečne:

2022: srebrno priznanje

Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka:

2022: srebrno priznanje

Urh Štifter. Učenec glasbene šole Goličnik

Urh Štifter

Javorje nad Črno na Koroškem

Star sem 23 let in prihajam iz Javorja nad Črno na Koroškem. Moj življenski moto je: »Živi vsak trenutek.«

Glasba je moj smisel žvljenja, saj me ta spremlja že moje celotno življenje. Mama in babica se radi pošalita, da sem prej pel kot hodil, saj sem zanimanje za glasbo pokazal že v ranem otroštvu. Ko sem odraščal, me je začela navduševati tudi harmonika, ki je moja zvesta spremljevalka že kar 15 let.

Da sem na svoji glasbeni poti tako uspešen, ima veliko zaslugo moj dolgoletni mentor Robert Goličnik, ki mi je s svojo strokovnostjo in vztrajnostjo prikazoval nove akorde na harmoniki. Na začetku spoznavanja z igranjem harmonike sta bila moja mentorja Matej Turinek in Dani Avbreht v zadnjih desetih letih pa Robert Goličnik. Vsak od njih mi je po svojih najboljših močeh nudil strokovno izobrazbo o glasbi in nudil dober vpogled v življenje z glasbo.

Z leti so prihajale vedno težje skladbe in z njimi želja po tekmovanjih, na katerih sem zabeležil lepe dosežke.

Moje želje za prihodnost so imeti uspešen narodnozabavni ansambel ali skupino, svojo glasbeno šolo, kjer bi lahko sam poučeval ter eksponentno rast novih znanj, dosežkov in uspehov na glasbenem področju, za kar bi vložil celega sebe.

Zlata harmonika Ljubečne:

2017: srebrno priznanje
2018: srebrno priznanje
2019: srebrno priznanje
2021: srebrno priznanje
2022: zlato priznanje
2023: zlato priznanje

Tekmovanje za nagrado Lojzeta Slaka:

2019: zlato priznanje
2022: zlato priznanje

Tekomovanje harmonikarjev Postojnska jama

2017: zlata plaketa

Avsenikovo tekmovanje

2018: zlata plaketa
2019: zlata plaketa
2020: zlata plaketa
2022: zlata plaketa
2023: zlata plaketa
2024: zlata plaketa

Alpe adria

2018: zlata plaketa

4. državno Tekmovanje – nagrada Cirila Demiana

2018: bronasta plaketa

Regijsko tekmovanje Štajerske 2018 za državno tekmovanje

2018: srebrna plaketa

Tekmovanje harmonikarjev za pokal Mislinjske doline

2019: zlata plaketa

Harmonika Grand Prix

2019: srebrna plaketa

Grajski godec

2019: zlata plaketa

Šaleška harmonika

2022: srebrna plaketa
2023: zlata plaketa

Lucija Užmah - učenka glasbene šole Goličnik

Lucija Užmah

Griže

Prihajam iz Griž. Glasba predstavlja moj vsakdan, kamorkoli grem me spremlja in sem vesela, da lahko velikokrat predvajano glasbo prekinem z igranjem na harmoniko. Hkrati pa je ta inštrument tudi del naše slovenske kulture, narodne glasbe in s ponosom igram na harmoniko. V Zasebnem glasbenem centru Goličnik se učim igrati že približno 7 let, kjer sem spoznala tudi veliko novih prijateljev, saj smo se pogosto srečevali na koncertih, vajah in tekmovanjih. Moje prvo tekmovanje je bilo leta 2018 pri Avseniku v Begunjah, kjer sem dobila srebrno priznanje, kasneje pa še sodelovala na drugih tekmovanjih (tekmovanje Alpe Adria v Avstriji, državno tekmovanje, Zlata harmonika Ljubečne). V zadnjem času pa z igranjem na harmoniko lepšam trenutke bližnjim ter pri svojem delu otrokom v vrtcu.

Avsenikovo tekmovanje:

2018: srebrno priznanje

Luka Užmah - učenec glasbene šole Goličnik

Luka Užmah

Griže

V pripravi….

V pripravi….

Brigita Salobir

Škofja vas pri Celju

Sem Brigita, po rodu Belokranjka, ki jo je ljubezen pripeljala v Celje. Delam v družinski optiki, a moja prava strast je glasba. Že od otroštva me spremlja, vse od takrat, ko sem za rojstni dan prejela svojo prvo ustno harmoniko. Nisem je izpustila iz rok in preigravala melodije, kot da nastopam pred množico.

Poročena sem in že od takrat pogosto možu omenjam, kako zelo si želim igrati harmoniko. Moje sanje so se uresničile, saj mi je mož skupaj z glasbeno šolo Goličnik pripravil posebno presenečenje. Na rojstni dan sem prejela harmoniko in takoj sem se začela učiti pri mentorju Robiju Goličniku. Njegov humor in potrpežljivost sta me hitro popeljala na glasbeno pot.

Letos maja me je  prijavil na moje prvo tekmovanje v Šaleški dolini. Z veliko tremo in še večjim navdušenjem sem osvojila srebrno priznanje. Poleg tega me je vključil v izdajo CD-ja ob 25. obletnici glasbene šole Goličnik, kar je bilo izjemno doživetje.

Moje glasbeno potovanje se šele začenja. Veselim se novih melodij, tekmovanj in nastopov. Harmonika mi prinaša neizmerno veselje in zadovoljstvo ter me napolnjuje z radostjo in hvaležnostjo. Podpora moje družine, mentorja in vseh, ki me spodbujajo, mi pomeni vse. Glasba je resnično čarobna – povezuje srca in ustvarja nepozabne trenutke.

Šaleška harmonika:

2024: srebrno priznanje

+

ostali učenci

glasbene šole Goličnik